Kai nepavyksta suderinti mitybos

Mūsų maisto produktuose vis mažiau šarminių mineralų ir mikroelementų. Europietiško maitinimosi įpročiai tokie, kad valgome per daug mėsos, sūrių, kiaušinių ir kito baltyminio maisto, kuris mūsų organizmuose suskyla iki rūgščių. Taip pat gerokai per mažai geriame skysčių, kurie padeda pašalinti šias rūgštis, ir per mažai valgome organizmą šarminančių produktų – vaisių ir daržovių.

Apie dietos įtaką rūgščių ir šarmų pusiausvyrai diskutuota daug metų. Ūminės acidozės (kraujo parūgštėjimo) arba alkalozės (pašarmėjimo) neįmanoma sukelti maisto produktais, todėl tai plačiau čia neaptariama. Tačiau pagrindinė latentinio (lėtinio) parūgštėjimo priežastis yra su maistu gaunamas per didelis baltymų kiekis, kuris, jei suprastėjusi inkstų funkcija, ypač vyresniems žmonėms ir sukelia šią problemą. Terminas „latentinė“ reiškia lėtinę būklę, kurios metu nepastebimi jokie specifiniai simptomai. Ji nustatoma tik įvertinus organizmo buferinių sistemų pajėgumą ir inkstų išskiriamą rūgščių kiekį. Įprastai, esant latentiniam organizmo parūgštėjimui, kraujo pH būna normalus, tačiau kraujo buferinės sistemos, neutralizuojančios rūgštis, pajėgumas susilpnėja. Nedidelius kraujo pH svyravimus, išskirdami rūgštis, kompensuoja inkstai, o vėliau pradedamos naudoti ir vidinės organizmo buferinės sistemos (kauluose esantys buferiniai mineralai), ypač jei ilgą laiką su maistu negaunama pakankamo kiekio šarminamųjų medžiagų.

mes jums rekomenduojame

Ragnar Berg, švedų gamtininkas, jau 1930 m. nustatė, kad mes gyvename per rūgščiai. Dėl neteisingos mitybos ir kasdienių rūpesčių bei įtampos mūsų organizme gali padidėti rūgštingumas. Mums dažnai trūksta šarminių (bazinių) medžiagų, kurios neutralizuotų rūgštis. Rūgščių ir šarmų subalansavimas yra svarbi geros savijautos, atsparumo ir pajėgumo sąlyga.Valgydami ir gerdami nuolat gauname rūgštinių ir šarminių medžiagų. Rūgštis gamina ir pats organizmas. Ypač tai išryškėja tam tikrų sveikatos būklių metu, pvz., badaujant, laikantis griežtos dietos ar sergant įvairiomis ligomis. Pasiekus reikiamą rūgščių-bazių balansą, galima pagerinti savijautą ir užtikrinti normalius organizmo procesus.

Mokslininkai ilgus metus daug dėmesio skyrė rūgščių ir bazių balanso įtakai normalioms organizmo funkcijoms tirti, taip pat išsamiai nagrinėjo ir jų įtaką žmonių savijautai esant tam tikroms sveikatos būklėms.Yra daugybė priežasčių, dėl kurių gali išsibalansuoti organizmo rūgščių-šarmų pusiausvyra. Tačiau beveik visas jas galima neutralizuoti su “Basica” pagalba.

Sužinokite kada ir kaip “Basica” gali jums pagelbėti.

1. Kai nepavyksta suderinti mitybos

2. Laikantis dietos

3. Rūkant ar vartojant kenksmingus gėrimus

4. Patiriant stresą ar dirbant sėdimą darbą

5. Intensyviai sportuojant

6. Sergant lėtinėmis ligomis